Prenatalni DNA test na trisomije - Harmony

Prenatalni DNA test na trisomije - Harmony


Osim Kombiniranog testa probira u 1. trimestru, od sada kod nas možete napraviti i DNA test probira iz majčine krvi na trisomije - Harmony

Harmony Prenatal test je rani i precizan neinvazivni test probira za Downov sindrom i trisomije 13 (Patau) i 18 (Edwards). Test nudi opcionalnu analizu kojom se utvrđuju spol fetusa i aberacije spolnih kromosoma.
Testiranje je jednostavno i neinvazivno, sastoji se od uzimanja uzorka krvi trudnice. Daljnja genetska analiza fetalne DNA iz majčine krvi se provodi u laboratoriju. Test ne predstavlja nikakav rizik za trudnoću.
Test je moguće napraviti najranije od navršenih 10 tjedna trudnoće (10+1).
Harmony je pogodan za jednoplodne i dvoplodne trudnoće (blizance), nastale prirodno, ili uz neku od metoda asistirane reprodukcije.
Harmony utvrđuje >99% slučajeva fetalne trisomije 21 s učestalošću lažno pozitivnih rezultata < 0.01%.
Test je proizveden i provodi se kao laboratorijski test u certificiranom kliničkom laboratoriju Ariosa Diagnostics, koji se nalazi u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Harmony se bazira na najnovijim saznanjima u neinvazivnom prenatalnom testiranju. Jednostavan je i siguran krvni test za koji je u brojnim studijama pokazano da pouzdano utvrđuje rizik od fetalnih trisomija.

Glavna razlika između Kombiniranog testa probira u 1. trimestru i Harmony DNA testa je u broju lažno pozitivnih nalaza, a osjetljivost ovih testova je probližno jednaka.

Cijena pretrage na trisomije 13, 18 i 21 je 3.600,00 kn, dok je cijena pretrage na trisomije 13, 18, 21 i aberacije spolnih kromosoma 3.900,00 kn. Spol je opcionalan i ne mijenja cijenu testa, a nalaz se očekuje mailom u otprilike 3-5 radnih dana.