Sponzorstva - Pokroviteljstva

Jak kao Jakov

 

Jak kao Jakov je humanitarna udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.
Nastanak Udruge inspirirao je Jakov Rubido, 13-godišnji dječak koji je bolovao i borio se protiv teškog oblika leukemije.
U svojoj borbi sa tom opakom bolesti pokazao je veliku snagu duha, hrabrosti i optimizam, te vjeru i vedrinu sve do kraja. Otišao je sa pjesmom na usnama, a iza sebe je kao ostavštinu ostavio pjesmu „Jak kao Jakov.
Udruga je osnovana 06.02.2011., a svojim doprinosom pokušava olakšati teške situacije u obiteljima u kojima su oboljela djeca. Udruga promiče snagu, optimizam i ljubav spram bližnjih, a posebno želi senzibilizirati djecu i mlade za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje.

Ciljevi rada Udruge su dvojaki i objedinjeni kroz psihološku, duhovnu, informacijsku i financijsku pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima te podizanje kvalitete života oboljele djece , drugi cilj je kroz humanitarni rad sa zdravom djecom promicanje životnih kvaliteta i vrednota o kojima je Jakov svjedočio kroz svoj život i borbu; te na taj način potaknuti kod zdrave djece želju za sudjelovanjem u raznim športskim , kulturnim i kreativnim događanjima, čiji je krajnji cilj uvijek humanitarna pomoć za oboljelu djecu.

Udruga Jak kao Jakov ima svoje vlastite proizvode kojima prezentira svoj rad i sakuplja humanitarnu pomoć za oboljelu djecu.

Drugu godinu za redom, svojim financijskim doprinosom i Poliklinika Breyer pomaže humanitarnu udrugu Jak kao Jakov.

 


 

Palčić gore!

 

“Palčić gore!” je humanitarna akcija pokrenuta 21. ožujka 2012 godine od strane Kluba roditelja nedonoščadi Palčići i Ministarstva zdravlja i grada Zagreba.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i
njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku.
Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.
Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se nedonoščadi pružila adekvatna medicinska skrb.Cilj humanitarne akcije “Palčić gore!” je prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u nepravednu životnu borbu.Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima i pružimo im mogućnost za život!

Od ove godine i Poliklinika Breyer doprinjela je za pomoć malenim palčićima i uključila se financiranjem humanitarne akcije Palčić gore!.

 


 

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra

 


Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra osnovana 1969. godine.

Radi se o pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti ili takvih bolesti kojima je tijek liječenja dug te su, radi nemogućnosti pravilnog tretmana u obitelji, smještena u ovoj bolnici.

Vlasnik bolnice je Zagrebačka županija, a rava i dužnosti osnivača ustanove obavlja Poglavarstvo Zagrebačke županije.

Bolnica se financira temeljem sklopljenog ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Provođenje bolničke i specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite bolesnika oboljelih od kroničnih bolesti predviđeno je u opsegu od 110 postelja te radom kroz specijalističku pedijatrijsko-neurološku ambulantu. Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra ugovorna je zdravstvena ustanova HZZO-a.

Svojim financijskim doprinosom i Poliklinika Breyer pomaže Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.
 

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte Vaš dolazak

Saznaj više