Sponzorstva - Pokroviteljstva

 

Poliklinika Breyer oduvijek posebnu pažnju posvećuje civilnim udrugama čiji smo rad prepoznali kao posebno plemenit i važan za ljude oko nas. Većinom su to udruge koje pomažu oboljelima od raznih bolesti, a neki od oboljelih ponekad su i naši pacijenti.

Ova vrsta našeg djelovanja prati nas od samih početaka rada poliklinike, a kako rastemo, raste i naš angažman i pomoć udrugama te proširivanje broja projekata koje podržavamo. Činimo to uključivanjem u akcije, sastavljanjem posebnih ponuda članovima udruga ili jednostavno jednokratnom ili višekratnom financijskom pomoći.

Tijekom dužeg vremena surađujemo sa udrugom „Sve za nju“ koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Sa njima se družimo tijekom nekoliko godina jer za njihovo djelovanje imamo samo riječi pohvale http://www.svezanju.hr/

Udruga „Nismo same“ brine o istim pacijentima: ženama koje se liječe ili su se izliječile od raka. Nedavno su imali projekt „nisi sama ideš s nama“ kojim pomažu ženama u organizaciji i plaćanju dostojanstvenog transporta na kemoterapiju https://www.nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/. U tom smo projektu s veseljem sudjelovali.

Pomagali smo i udruzi Jak kao Jakov, koja pomaže roditeljima i djeci oboljeloj od raka. Često pomažu u smještaju roditelja blizu bolnice u kojoj se njihovo dijete liječi. Udrugu je pokrenula mama malog Jakova koji je prema svima bio (i ostao) anđeo. Danas udruga ima mnoge članove i volontere i vrlo je aktivna http://jakkaojakov.hr/.

Debra je udruga koja pomaže djeci leptirima, oboljelima od bulozne epidermiolize, bolesti koja njihovu kožu i sluznicu čini posebno osjetljivima i ranjivima https://www.debra.hr/.
Palčić gore je klub roditelja nedonoščadi i njihove majice također često i rado nosimo http://palcici.hr/novosti/detaljnije/nabavite-promo-artikle-putem-media-grupe-d.o.o

Nedavno smo pomogli Dnevnoj bolnici dječje i adolescentne psihijatrije dječje bolnice u
Klaićevoj i dobili od njih jedan lijepi crtež https://www.facebook.com/labbreyer/photos/a.111831569327782/713816749129258/?type=3&theater.

Još jedna bolnica koju svojim financijskim doprinosom Poliklinika Breyer pomaže je Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Rok otok je projekt jednog tate koji je tragično izgubio sina. Planirali su posjetiti sve naše otoke koje je nakon sinove smrti tata, bloger Ribafish, posjetio sam i to plivajući. Cilj projekta je razgovor s djecom o važnosti sporta, fizičke aktivnosti i boravljenju na otvorenom i uključivanje djece u sve ovo. Više o projektu na: http://rokotok.hr/?page_id=91

Kroz dulje vrijeme dajemo financijsku podršku i SOS Dječjem selu http://sos-dsh.hr/.

Naši stićenici nisu samo djeca i žene, prošle godine smo se uključili i u Movember, pokret za osvještavanje muškaraca o riziku malignih bolesti, a prvenstveno raka prostate. A to ćemo učiniti i iduće godine.


Naravno da pozivamo i sve Vas koji čitate ovaj članak da svojim zalaganjem ili uplatom podržite ove vrijedne ljude koji pomažu onima kojima je pomoć zaista nužnost i svakodnevna potreba. Mi ćemo to i dalje činiti.

 

U nastavaku su navedene neke od spomenutih udruga.

 

 

Jak kao Jakov

 

Jak kao Jakov je humanitarna udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.
Nastanak udruge inspirirao je Jakov Rubido, 13-godišnji dječak koji je bolovao i borio se protiv teškog oblika leukemije.
U svojoj borbi sa tom opakom bolesti pokazao je veliku snagu duha, hrabrosti i optimizam, te vjeru i vedrinu sve do kraja. Otišao je sa pjesmom na usnama, a iza sebe je kao ostavštinu ostavio pjesmu „Jak kao Jakov.
Udruga je osnovana 06.02.2011., a svojim doprinosom pokušava olakšati teške situacije u obiteljima u kojima su oboljela djeca. Udruga promiče snagu, optimizam i ljubav spram bližnjih, a posebno želi senzibilizirati djecu i mlade za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje.

Ciljevi rada Udruge su dvojaki i objedinjeni kroz psihološku, duhovnu, informacijsku i financijsku pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima te podizanje kvalitete života oboljele djece , drugi cilj je kroz humanitarni rad sa zdravom djecom promicanje životnih kvaliteta i vrednota o kojima je Jakov svjedočio kroz svoj život i borbu; te na taj način potaknuti kod zdrave djece želju za sudjelovanjem u raznim športskim , kulturnim i kreativnim događanjima, čiji je krajnji cilj uvijek humanitarna pomoć za oboljelu djecu.

Udruga Jak kao Jakov ima svoje vlastite proizvode kojima prezentira svoj rad i sakuplja humanitarnu pomoć za oboljelu djecu.

Drugu godinu za redom, svojim financijskim doprinosom i Poliklinika Breyer pomaže humanitarnu udrugu Jak kao Jakov.

 


 

Palčić gore!

 

“Palčić gore!” je humanitarna akcija pokrenuta 21. ožujka 2012 godine od strane Kluba roditelja nedonoščadi Palčići i Ministarstva zdravlja i grada Zagreba.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i
njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku.
Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.
Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se nedonoščadi pružila adekvatna medicinska skrb.Cilj humanitarne akcije “Palčić gore!” je prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u nepravednu životnu borbu.Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima i pružimo im mogućnost za život!

Od ove godine i Poliklinika Breyer doprinjela je za pomoć malenim palčićima i uključila se financiranjem humanitarne akcije Palčić gore!.

 


 

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra

 


Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra osnovana 1969. godine.

Radi se o pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti ili takvih bolesti kojima je tijek liječenja dug te su, radi nemogućnosti pravilnog tretmana u obitelji, smještena u ovoj bolnici.

Vlasnik bolnice je Zagrebačka županija, a rava i dužnosti osnivača ustanove obavlja Poglavarstvo Zagrebačke županije.

Bolnica se financira temeljem sklopljenog ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Provođenje bolničke i specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite bolesnika oboljelih od kroničnih bolesti predviđeno je u opsegu od 110 postelja te radom kroz specijalističku pedijatrijsko-neurološku ambulantu. Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra ugovorna je zdravstvena ustanova HZZO-a.

Svojim financijskim doprinosom i Poliklinika Breyer pomaže Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.
 

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više