Anti-SARS-CoV-2

Opis
Pretragom Anti-SARS-CoV-2 može se utvrditi prisustvo antitijela na virus koji uzrokuje Covid-19.  Test daje jedan rezultat koji se odnosi i na IgG i na IgM antitijelo. Osjetljivost testa je visoka ukoliko se test radi dovoljno dugo nakon izlaganja virusu (nakon serokonverzije). Pretpostavlja se da je najčešće potrebno barem tjedan dana nakon pojave simptoma za pojavu antitijela. Radi se o validiranom testu, koji se provodi metodom ECLIA (metoda elektrokemiluminiscencije, na platformi Roche) na imunokemijskom analizatoru.

Moguće vrijednosti u nalazu:

negativno
Kod pacijenta nije nađeno prisustvo antitijela. Negativan nalaz ne isključuje prisustvo SARS-CoV-2 virusa u respiratornom sustavu pacijenta ukoliko je pretraga napravljena prerano u fazi infekcije. Općenito, ako je od pojave simptoma za koje je pacijent sumnjao da su prouzročeni SARS-CoV-2 virusom proteklo više od 14 dana, a nalaz je pokazao da nema antijela - vjerojatno su simptomi nalik na Covid-19 bili prouzročeni drugim uzrokom.

Dodatno, moguće je da je tijekom vremena titar antitijela postao nemjerljiv iako je osoba bila u kontaktu s virusom i prvobitno razvila antitijela.

pozitivno
Pozitivan nalaz dokaz je izloženosti pacijenta virusu ili preboljele infekcije. Moguće je da će titar antitijela padati s vremenom, ali ta dinamika za sada nije dugoročno istražena na dovoljno velikom broju ispitanika. Isto tako, u ovom trenu još ne postoje sigurni dokazi da prisustvo antitijela djeluje zaštitno kod ponovljenog izlaganja virusu.

Vrijeme određivanja
Nalaz se izrađuje isti dan ukoliko je uzorak zaprimljen od ponedjeljka do petka do 16h ili idući radni dan poslije 14h, ako je zaprimljen u subotu ili u kasnijim poslijepodnevnim satima.

Priprema

za pretragu nije potrebna priprema.
 

Napomena
Test nije dijagnostička pretraga - za postavljanje dijagnoze preporuča se pretraga iz brisa PCR metodom. Test može pomoći u razjašnjavanju preboljelih infekcija nepoznatog uzroka, kao u svrhu epidemiološkog praćenja.

 

Cijena: 220,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više