Brzi test na H. pylori u stolici

Brzi test na H. pylori u stolici
 

Opis

Ovo je imunokromatografski test koji omogućuje brzu detekciju antigena H. pylori direktno u stolici. U usporedbi s klasičnim serološkim testom (ELISA), rezultati su pokazali da je osjetljivost i specifičnost ovog testa 99%, a podudaranje nalaza s ostalim metodama detekcije H. pylori (kultura, ureaza test, test izdisaja na ureu) je 92%. 

 

Priprema za pretragu

Specijalna posudica s ekstrakcijskom otopinom se može dobiti kod nas u laboratoriju. Štapić iz te posudice se na 3-4 različita mjesta ubode u stolicu, tako da se mali uzorak stolice (približno veličine graška, nikako ne više!) prenese u otopinu. Sve se dobro zatvori i donese isti dan u laboratorij.
Ako nije moguće ili praktično doći u laboratorij po posudicu s otopinom, svjež uzorak stolice veličine oraha se može donijeti u laboratorij u posudici za uzorkovanje stolice (može se nabaviti u ljekarni), a ostatak procedure će se obaviti u laboratoriju. Testiranje pacijenata koji uzimaju antibiotike, inhibitore protonske pumpe ili preparate s bizmutovim solima treba provesti nakon što je proteklo 10-14 dana od prestanka terapije.
 

Vrijeme do izdavanja nalaza

Nalaz se izdaje isti dan.

Cijena: 120,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više