Neisseria gonorrhoeae

Opis:
Infekcija N. gonorrhoeae je spolno prenosiva bolest koja se najčešće manifestira upalama urogenitalnog sustava: kod muškaraca upalom I gnojnim iscjetkom iz uretre, dok su kod žena simptomi vrlo blagi ili ih nema. N. gonorrhoeae može inficirati i dijete prilikom poroda, koje može razviti gnojnu upalu spojnica očiju. Stoga je vrlo važno da se infekcija dijagnosticira i liječi. U detekciji se primjenjuje molekularna dijagnostika pomoću PCR (u uzorku detektira i amplificira sekvence genetskog koda specifične za N. gonorrhoeae).
Priprema:
N. gonorrhoeae se može detektirati u uzorku prvog mlaza prvog jutarnjeg urina (10-50 ml), kao i u brisu uretre ili cerviksa/rodnice. Bez posebne pripreme, treba se pomokriti u posudicu za urin (može se nabaviti u ljekarni ili u Poliklinici Breyer) i uzorak isti dan donijeti u Polikliniku na obradu.
Bris uretre ili cerviksa/rodnice treba obaviti kod ginekologa ili urologa, gdje će se bris uroniti u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici). Podloga s uronjenim brisom se dostavlja u Polikliniku na obradu.
Vrijeme do izdavanja nalaza:
Nalaz se izdaje unutar 10 radnih dana.
 

Cijena: 400,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više