Nifty

U Poliklinici Breyer možete napraviti test NIFTY – neinvazivan prenatalni test (tj. NIPT = „Non Invasive Prenatal Test“) koji služi za rano otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa.

Pomoću ovog jednostavnog i sigurnog testa krvi, koji je iznimno precizan i pruža visokopouzdane rezultate, svaka trudnica može izbjeći rizike nepotrebne amniocenteze.


NIFTY je opsežan NIPT-test jer otkriva najviše poremećaja kromosoma fetusa: jedini NIPT-test na hrvatskom tržištu koji osim trisomija kromosoma 21, 18 i 13 (Downov, Edwardsov i Patauov sindrom) i poremećaja spolnih kromosoma (trisomija X te Jacobsin, Klinefelterov i Turnerov sindrom), također može otkriti i trisomije kromosoma 9, 16 i 22, različite mikrodelecije (npr.  Georgeov sindrom, Prader-Willijev sindrom i Angelmanov sindrom, sindrom mačjeg plača, Jacobsenov sindrom te mikrodelecije 1p36, 1q33.1, 16p12), kao i Van der Woudeov sindrom. Također, test može otkriti i spol fetusa.

Vrijeme izrade nalaza: u roku od 6-10 radnih dana.

NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće, a prikladan je u slučaju jednoplodne i blizanačke trudnoće, kao i u slučaju medicinski potpomognute oplodnje i trudnoće s doniranom jajnom stanicom.

Cijena za Nifty Basic (trisomije 21, 18 i 13) je 3.400,00 kn, a Nifty Plus (trisomije 21, 18, 13, spol i spolne aneuploidije, trisomije 19, 16 i 22 te mikrodelecije) 4.400,00 kn.

Za blizanačku trudnoću se radi Nifty Twins (bez spola i aneuploidija)  čija je cijena 3.900,00 kn.

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte Vaš dolazak

Saznaj više