PCR test na SARS-CoV 2

Opis

Molekularni test iz brisa nazofarinksa na prisustvo SARS-CoV 2 virusa. Testom se detektiraju tri gena: ORF1a (coronavirus-specifičan marker) i dvije sekvence unutar S gena specifičnog za SARS-CoV-2.
 

Referentne vrijednosti

Muškarci i žene: negativno
 

Pozitivno

Prije i poslije izrade ovog testa preporučujemo konzultaciju sa liječnikom.
Prema literaturi, u prosjeku test može biti pozitivan tijekom prvih 17 dana od pojave simptoma, ali to se vrijeme može i višestruko produljiti.
Ako je rezultat negativan, a i dalje postoji sumnja na infekciju ovim uzročnikom, preporučujemo konzultaciju s liječnikom i eventualno, prema preporuci liječnika, ponavljanje testa.
 

Priprema

Potrebna je prethodna najava putem web sučelja ili telefonom. Uzorci se uzimaju isključivo ranim jutarnjim i popodnevnim satima na lokaciji Ilica 191, u mikrobiološkoj ambulanti sa zapadne strane zgrade (uz Institut za tumore). Za unošenje rezultata u sustav HZZO-a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu (MBO), osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju te ga predočiti kod uzimanja uzorka, kako bi mogli rezultat unijeti u nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Nakon unošenja u sustav digitalna COVID potvrda dostupna je putem sučelja e-građani. U slučaju potrebe za osobe testirane u našoj poliklininici potvrda će biti dostupna na zahtjev u pisanom obliku ili poslana putem maila.
 

Vrijeme određivanja

Nalaz je gotov idući radni dan iza 15 sati. Ukoliko je uzorak uzet petkom popodne, nalaz je gotov u ponedjeljak iza 15 sati.
 

Cijena: 590,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više