koliko se čeka izdavanje nalaza?

koliko se čeka izdavanje nalaza?


Ukoliko pacijent na vađenje dođe između 7 i 17h od ponedjeljka do petka - većinu će nalaza dobiti isti dan.

Ovo se ne odnosi na ljetno radno vrijeme ili radne dane uoči blagdana kad se radi skraćeno (najčešće je za nalaz koji će biti izdan isti dan neophodno doći do 13h).

Ukoliko na vađenje od ponedjeljka do petka dođete između 17 i 18h nalazi krvne slike (KKS) se izdaju isti dan, a ostalih pretraga idući radni dan iza 14h, osim subotom (ako je radna subota).

Ako na vađenje dođete u subotu (između 8 i 11h) - isti dan možete dobiti samo nalaze KKS, SE, beta-HCG i biokemijskog pregleda urina, dok se nalazi većine ostalih pretraga izdaju u ponedjeljak iza 14h.

Neke pretrage ipak uvijek traju duže, a to se naročito odnosi na pretrage koje šaljemo u suradne laboratorije. Navedena su okvirno vremena čekanja na pojedine nalaze (za neke je ipak uz doplatu moguće ubrzati izradu, dok za druge nije, pa ukoliko niste sigurni, kontaktirajte nas direktno), također nas možete slobodno kontaktirati ako pretraga nije navedena.

  • urinokultura (s antibiogramom), brisevi nazofarinksa i ždrijela: 2-4 dana
  • krvna grupa: do 3 radna dana
  • biljezi hepatitisa, HIV: 5 radnih dana
  • testovi intolerancije na hranu: 2-3 tjedna
  • specifični IgE - desetak dana
  • autoantitijela kao što su npr. ANA ili ENA - unutar 10 dana (ali anti Tg i anti TPO su gotovi isti dan)

Slobodno nazovite i pitajte za vrijeme izrade nalaza s obzirom na vrijeme kad ste u mogućnosti doći za pretragu koja Vas zanima.