test group icon Mikrobiologija

Antigenski test na SARS-CoV 2

Printer Isprintaj pretragu

Brzi antigenski test (BAT, rapid antigen test, RAT) na prisustvo SARS-CoV 2 virusa radi se iz brisa nazofarinksa. Rezultat testiranja unosi se u sustav HZZO. Nalaz se po potrebi izdaje i na engleskom ili njemačkom jeziku, a prijevod se ne naplaćuje.

Metoda
Imunokromatografski test na prisutnost antigena virusa u brisu nazofarinksa.

Proizvođač testa: Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test (Acon Biotech) (test se na listi preporučenih testova koje je odobrila EU komisija).

Specifičnost: 99,4%
Osjetljivost: 97,6%

Pripremite se za pretragu

Za unošenje rezultata u sustav HZZO-a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu (MBO), osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju. Dokument je potrebno predočiti kod uzimanja uzorka kako bi rezultat bilo moguće unijeti u nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Nakon unašanja negativnog nalaza u sustav, digitalna COVID potvrda dostupna je putem sučelja e-građani. U slučaju pozitivnog nalaza, nije moguće dobiti EU digitalnu COVID potvrdu.

U slučaju negativnog nalaza, a za potrebe za osobe testirane u Poliklininici Breyer, potvrda će biti dostupna na zahtjev u pisanom obliku ili poslana putem maila.

Referentne vrijednosti

male Muškarci
female Žene
child Djeca
Negativno

Negativan nalaz
Rezultat testiranja unosi se u sustav HZZO.

Na temelju negativnog nalaza moguće je dobiti EU digitalnu COVID potvrdu koja vrijedi 48 sati od vremena uzorkovanja za neke od namjena za koje se EU digitalna COVID potvrda može koristiti (vrijeme važenja potvrde preporuča se dodatno provjeriti kod institucije koja traži potvrdu).

Ako je rezultat negativan, a i dalje postoji sumnja na infekciju ovim uzročnikom, preporučujemo učiniti PCR test koji ima veću osjetljivost.

Pozitivno
Rezultat testiranja unosi se u sustav HZZO.

Ukoliko je rezultat brzog testa pozitivan, molimo javite se Vašem liječniku.
Na temelju pozitivnog nalaza isključivo pripadajući liječnik opće prakse može pacijentu izdati potvrdu o preboljenju (ali nije moguće dobiti EU digitalnu COVID potvrdu). Poliklinika Breyer ne izdaje potvrde o preboljenju, to je isključivo moguće kod liječnika opće prakse.

Bills Cijena pretrage 15,00 €
Calendar Nalaz je gotov isti dan
Bills Cijena pretrage 15,00 €
Calendar Nalaz je gotov isti dan

Opće vrijeme zaprimanja uzoraka

Geo location
Centar, Ilica 191
ponedjeljak - petak 7 – 18 h, subota 8 – 12 h
Bundek, Ede Murtića 9
ponedjeljak - petak 7 – 18 h, subota 8 – 12 h
Sv. Nedelja, Ulica Dr. F. Tuđmana 4
ponedjeljak - petak 7 – 16 h
Dubrava, Grižanska 1
ponedjeljak - petak 7 – 18 h