Alergo12

  

 

Opis

Neki se alergeni mogu testirati i u kombinaciji (mješavina, mix) s alergenima sličnog tipa, pri čemu se rezultat odnosi na sve alergene u mješavini. Na ovaj način moguće je odjednom testirati postojanje alergije na veći broj alergena (što je i financijski isplativije), a u slučaju pozitivnog rezultata napravite analizu IgE za svaki pojedinačni alergen.

Alergo12 je jedna od takvih pretraga, a njena specifičnost je da sadrži čak 12 alergena. Ti su alergeni prvenstveno inhalacijski, kako sezonski tako i cjelogodišnji. Zato je ovo idealna pretraga za sve koji žele provjeriti da li su razvili alergiju, a pogotovo ako su njihovi simptomi respiratorni.

Pretragu mogu napraviti sve osobe sa sumnjom na atopiju i/ili alergiju. Bebama i djeci krv za ovu pretragu vadimo iz prstića.

Ovo su alergeni sadržani u Alergo12:

d1 – kućne grinje (Dermatophagoydes pter.)
e1 – epitel mačke (mačja dlaka)
e5 – epitel psa (pseća dlaka)
g2 – troskot
g6 – livadna mačica
m1 – Penicilium notatum (plijesan)
m6 – Alternaria alternata (plijesan)
t3 – breza
t17 – cedar
w1 – ambrozija artemisifolia
w9 – trputac
w19 – crkvina

Referentne vrijednosti

<0,35 kIU/L

 

Povišeno

Kod prisustva alergije na bilo koji ili na nekoliko alergena koji se testiraju ovom pretragom. Za utvrđivanje koji od ovih dvanaest alergena uzrokuje pozitivan nalaz, potrebno je izraditi zasebni test na svaki pojedini alergen.

Negativno

Negativan nalaz automatski isključuje alergiju na bilo koji od ovih dvanaest alergena i simptomi koji postoje s velikom vjerojatnošću nisu uzrokovani alergijom ovog tipa. 

Cijena: 27,00 € / 203,43 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 2,00 € / 15,07 kn . Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više