HPV - visoki rizik

HPV - visoki rizik

Humani papiloma virus uzročnik je relativno česte spolno prenosive bolesti, pri čemu se pojedini podtipovi virusa vežu s povećanim rizikom oboljevanja od maligne bolesti grlića maternice.

U Poliklinici Breyer analiziraju se brisevi uzeti s odgovarajućim "četkicama" te se PCR metodom dokazuje prisustvo visokorizičnih tipova: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 i 68. Kod pozitivnih nalaza se odmah radi i genotipizacija.

Uzorak za analizu mora biti u odgovarajućoj podlozi (može se nabaviti u Poliklinici Breyer), a nalaz, negativan ili pak s točnim genotipom prisutnog virusa je gotov unutar 10 radnih dana.

Za dijagnostiku HPV infekcije kod muškaraca uzorak je bris kože urogenitalne regije (nije potreban bris uretre).

Na Prijemu Poliklinike Breyer se može dobiti transportna podloga i citološka četkica koja služi za uzimanje brisa. Ukratko, četkicom se čvrsto (koliko se može podnijeti) istrlja koža vrha spolovila, međica i zona oko analnog otvora, kako bi se dobilo što više stanica u uzorku. Bris se potom dobro ispere u transportnu podlogu, a dio drška brisa odlomi tako da bris ostane u tubici uronjen u podlogu. Tubica se potom dobro zatvori i donese u jedan od naših laboratorija na obradu.

Nalaz se može očekivati unutar 10 radnih dana.
 

Cijena: 550,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više