Mikoplazme i ureaplazme - PCR detekcija

Opis

PCR panel za mikoplazme i ureaplazme detektira i razlikuje četiri soja u jednoj reakciji: Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum i Ureaplasma parvum.
Prisutnost mikoplazmi na sluznicama je najčešće asimptomatska.
Infekcija mikoplazmama može uzrokovati upale u različitim dijelovima tijela, uključujući upale urogenitalnog sustava kod žena i muškaraca. Mycoplasma hominis se uglavnom povezuje s upalom jajovoda, a Mycoplasma genitalium s upalom vrata maternice i zdjeličnom upalnom bolesti.
S obzirom da se Ureaplasma urealyticum povezuje s komplikacijama u trudnoći uz prijevremeni porod, uobičajena je rutinska dijagnostika u svrhu isključivanja/potvrde prisutnosti mikoplazmi u urogenitalnom traktu žena. To je poželjno učiniti prije planirane trudnoće.

Metoda i vrsta uzorka
U detekciji se primjenjuje molekularna dijagnostika pomoću PCR-a: u uzorku detektira i amplificira sekvence genskog koda specifičnih za svaki soj posebno.
Sojevi u panelu mogu se detektirati u uzorku prvog mlaza prvog jutarnjeg urina (10-50 ml), kao i u brisu uretre, cerviksa ili anusa.

Rezultati testiranja
Pozitivno: Analizom su detektirane sekvence specifične za jedan ili više sojeva.
Negativno: Analizom nisu detektirane sekvence specifične za sojeve koji se analiziraju.

Vijeme određivanja
Nalaz se izdaje unutar 2 radna dana.

Priprema
Bez posebne pripreme potrebno se pomokriti u posudicu za urin (može se nabaviti u ljekarni ili u Poliklinici Breyer) i uzorak isti dan donijeti u Polikliniku na obradu.

Bris uretre, cerviksa ili anusa treba uzorkovati ginekolog ili urolog, koji će bris uroniti u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici).

Dostava uzorka od ginekologa ili urologa može biti ili od strane liječnika ili osobno – pacijent donosi uzorak.

Uzorak urina se može poslati poštom iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Testirajte se bez dolaska u laboratorij, neinvazivno, diskretno i iz udobnosti vlastitog doma (opis pretrage). Cijena testiranja poštom uključuje standardni iznos za pretragu uz dodatak od 13,50 €. Detaljne upute možete pronaći klikom na link.

Napomena
Ovim testom mogu se detektirati navedeni mikroorganizmi i kod pojedinaca koji nemaju simptoma.
Ovaj test može se napraviti anonimno. 

Cijena: 66,00 € / 497,28 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 2,00 € / 15,07 kn . Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više