PCR test na SARS-CoV 2

Opis

Molekularni test iz brisa nazofarinksa na prisustvo SARS-CoV 2 virusa. Testom se detektiraju tri gena: ORF1a (coronavirus-specifičan marker) i dvije sekvence unutar S gena specifičnog za SARS-CoV-2.
 

Referentne vrijednosti

Muškarci i žene: negativno
 

Pozitivno

Prije i poslije izrade ovog testa preporučujemo konzultaciju sa liječnikom.
Prema literaturi, u prosjeku test može biti pozitivan tijekom prvih 17 dana od pojave simptoma, ali to se vrijeme može i višestruko produljiti.
Ako je rezultat negativan, a i dalje postoji sumnja na infekciju ovim uzročnikom, preporučujemo konzultaciju s liječnikom i eventualno, prema preporuci liječnika, ponavljanje testa.
 

Priprema

Potrebna je prethodna najava putem web sučelja ili telefonom. Uzorci se uzimaju isključivo ranim jutarnjim i popodnevnim satima na lokaciji Ilica 191, u mikrobiološkoj ambulanti sa zapadne strane zgrade (uz Institut za tumore). Za unošenje rezultata u sustav HZZO-a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu (MBO), osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju te ga predočiti kod uzimanja uzorka, kako bi mogli rezultat unijeti u nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Nakon unošenja u sustav digitalna COVID potvrda dostupna je putem sučelja e-građani. U slučaju potrebe za osobe testirane u našoj poliklininici potvrda će biti dostupna na zahtjev u pisanom obliku ili poslana putem maila.
 

Vrijeme određivanja

Za uzorke uzete ujutro do 10 sati, nalaz je gotov do 17h. Za uzorke uzete iza 10h, nalaz bude gotov idući radni dan iza 17 sati. Ukoliko je uzorak uzet petkom popodne, nalaz je gotov u ponedjeljak iza 17 sati.
 

Cijena: 550,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više