PCR test na SARS-CoV 2

Opis

Molekularni test iz brisa ždrijela ili nazofarinksa na prisustvo SARS-CoV 2 virusa. Testom se detektiraju tri gena: ORF1a (coronavirus-specifičan marker) i dvije sekvence unutar S gena specifičnog za SARS-CoV-2. Nalaz se po otrebi izdaje i na engleskom ili njemačkom jeziku, a prijevod se ne naplaćuje.
 

Referentne vrijednosti

Muškarci i žene: negativno
 

Pozitivno

Prije i poslije izrade ovog testa preporučujemo konzultaciju sa liječnikom.
Prema literaturi, u prosjeku test može biti pozitivan tijekom prvih 17 dana od pojave simptoma, ali to se vrijeme može i višestruko produljiti.
Ako je rezultat negativan, a i dalje postoji sumnja na infekciju ovim uzročnikom, preporučujemo konzultaciju s liječnikom i eventualno, prema preporuci liječnika, ponavljanje testa.
 

Priprema

Za unošenje rezultata u sustav HZZO-a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu (MBO), osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju te ga predočiti kod uzimanja uzorka, kako bi mogli rezultat unijeti u nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Nakon unošenja u sustav digitalna COVID potvrda dostupna je putem sučelja e-građani. U slučaju potrebe za osobe testirane u našoj poliklininici potvrda će biti dostupna na zahtjev u pisanom obliku ili poslana putem maila.
 

Vrijeme određivanja

Za uzorke uzete ujutro do 10 sati, nalaz je gotov do 19h. Za uzorke uzete iza 10h, nalaz bude gotov idući radni dan iza 17 sati.

Cijena: 58,00 € / 437,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više