Spermiogram - CASA računalna analiza

Opis

U Poliklinici Breyer možete napraviti analizu sjemena prema najnovijim standardiziranim smjernicama svjetske zdravstvene organizacije (WHO6) pomoću SCA CASA uređaja (MICROPTIC). Sperm Class Analyzer (SCA) i Computer Assisted Semen Analysis (CASA) omogućuju najtočniju analizu sjemena prema najvišim zdravstvenim standardima.
Uz makroskopsku analizu ejakulata, SCA CASA nam omogućuje i da reproducibilno, detaljno i točno odredimo koncentraciju, pokretljivost i morfologiju spermija, vitalnost spermija, prisutnost aglutinacije ili agregacije, broj okruglih stanica, te eventualno prisustvo povećanog broja leukocita.

Osobama kojima će moguće trebati proces potpomognute oplodnje ova pretraga daje ključne informacije kako bi specijalist mogao odrediti potrebu za liječenjem para, kao i da li je par kandidat za tempirane odnose, inseminaciju ili IVF/ICSI.

Sve slikovne i statističke podatke dobivene računalnom CASA analizom, moguće je, prema zahtjevu kliničara, proslijediti elektroničkim putem.

Vrijeme određivanja

Nalaz spermiograma izdajemo isti ili najkasnije idući radni dan, prema dogovoru mailom ili osobno.

Naručivanje

Za pretragu je obvezna prethodna narudžba na mail spermiogram.casa@breyer.hr ili na telefon 012100399. Mogući je dolazak subotom.

Priprema prije davanja uzorka

Prije davanja uzorka za spermiogram, potrebna je apstinencija (period bez pražnjenja sjemena na bilo koji način) u trajanju od 2-7 dana, najbolje 4 dana prije davanja uzorka za analizu.

Ukoliko je muškarac bio bolestan, imao povišenu temperaturu, pio antibiotik ili neke druge lijekove, preporuča se odgoditi davanje uzorka sjemena za 2 tjedna. Također se preporučuje izbjegavati saunu i vruće kupke.

Par dana prije davanja uzorka preporuča se ne konzumirati alkohol, marihuanu i niti druga opojna sredstva (osim lijekova koja pacijent mora uzimati radi svog zdravstvenog stanja, a koje će navesti prilikom davanja uzorka u laboratoriju).

Uzorak se skuplja i predaje u sterilnoj posudici koja se može kupiti u ljekarni (sterilna posudica za urinokulturu) ili se dobije u poliklinici.

Prije davanja uzorka potrebno je obaviti higijenu ruku i spolovila, poklopac posudice pažljivo otvoriti i odložiti ga vanjskom stranom prema dolje, ne dodirujući unutarnju stranu poklopca i posude.

Vrlo je važno u posudicu prikupiti cijeli uzorak, potom poklopiti, opet ne dodirujući unutarnju stranu poklopca i posude.

Uzorak se daje u našem citološkom laboratoriju isključivo na lokaciji Ilica 191 (ulaz B iz Vukovićeve ulice, 3.kat, nije potebno ići u glavni laboratorij) u unaprijed dogovoreno vrijeme ili se može donijeti od doma, u dogovoru s osobljem laboratorija, najkasnije 45 minuta od vremena ejakulacije, držeći posudicu s uzorkom uz tijelo ili na toplome.

Za uzorke koje donosite od kuće molimo pratite upute kako bi kvaliteta uzorka bila odgovarajuća, a rezultati točni. 

Ukoliko se uzorak sjemena donosi od doma, potrebno je potpisati Izjavu o potvrdi identiteta davatelja sjemena.

Cijena: 107,00 € / 806,19 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 2,00 € / 15,07 kn . Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više