Trombinsko vrijeme

Opis

 
 

Jednom kada se dogodi oštećenje krvne žile, aktivira se cijeli niz biokemijskih procesa poznat kao koagulacijska kaskada. Na kraju tog puta dolazi do pretvorbe fibrinogena u fibrin odnosno fibrinske mreže koja je potrebna za stvaranje normalnog krvnog ugruška. Trombinsko vrijeme je test kojim se ispituje završna faza koagulacijske kaskade, odnosno pretvorba fibrinogena u fibrin. Test je korisno raditi u slučaju produženih testova PV, aPTV, kod sklonosti krvarenju, trombozi i ostalim koagulacijskim poremećajima, naročito ako je koncentracija fibrinogena snižena.

 

Referentne vrijednosti
14 – 21 s


Povišeno
Produženo trombinsko vrijeme može biti posljedica niske koncentracije fibrinogena te poremećaja u stvaranju fibrina. Vrijednosti također mogu biti povišene ukoliko su prisutni fibrin degradirajući produkti koji nastaju u slučaju povećane aktivnosti sustava fibrinolize (često u stanjima kao što su tromboembolija, infarkt miokarda, operacije, itd). Nalaz testa također može biti produžen kod osoba na terapiji heparinom.

Sniženo
Skraćeno TV nije klinički značajno


Vrijeme određivanja
Nalaz je gotov isti dan

Cijena: 9,00 € / 67,81 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 2,00 € / 15,07 kn . Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više