Genetika

Printer Isprintaj
_MG_7315 mid.jpg

Kako bi svojim pacijentima mogli pružiti mogućnost različitih genetičkih analiza i pretraga, molekularno-genetički laboratorij Poliklinike Breyer započeo je s radom 2018. godine pod vodstvom molekularne biologinje dr. sc. Lucije Belužić. 

Genetski odjel Poliklinike Breyer sastoji se od nekoliko vrhunskih laboratorija u kojima se provode stručno i tehnološki najzahtjevnije analize i obrade uzoraka. 

ZA PACIJENTE

Našim pacijentima stojimo na usluzi kod odabira genetskog testa u rasponu od jedne mutacije do sekvenciranja cijelog egzoma. Pacijenti mogu odabrati unaprijed pripremljen genetski panel, ali i analizirati gene u kombinaciji koja je specifična za njihov slučaj („custom“ paneli). U cijenu svakog genetskog testa napravljenog u Poliklinici Breyer uključena je interpretacija nalaza od strane genetskog savjetnika, no pacijenti mogu pristupiti savjetovanju i s nalazima iz drugih ustanova.

Na genetici su se u jedinstvenom laboratoriju u ovom dijelu Europe izradile i validirale stotine tisuća nalaza prenatalnih testova metodom sekvenciranja sljedeće generacije. Ponosni smo na cijeli tim genetskog laboratorija Poliklinike Breyer jer su obradili više od 85.000 uzoraka iz 24 zemlje svijeta. Više o dijagnostičkim postignućima pročitajte u nedavno objavljenim radovima: 2022, 2023

U dodatnim posebno opremljenim prostorijama provode se testovi u sklopu molekularne mikrobiologije, genotipizacija za trombofilije, analiza mikrodelecija Y kromosoma i računalna analiza sjemena (spermiogram). U Poliklinici Breyer se nalazi i prvi i jedini privatni laboratorij za kariotipizaciju u Hrvatskoj te ambulanta za genetsko savjetovanje. 

Obratite nam se s povjerenjem s područja cijele Hrvatske i iz inozemstva na genetika@breyer.hr ili telefonski kako bismo vam bili podrška tijekom cijelog procesa genetskog testiranja: od odabira testa do obrazloženja vaših rezultata.  

ZA PARTNERE

Kroz stručnost, temeljitost i tehnološku sofisticiranost, genetski laboratorij poliklinike Breyer ostvaruje vrhunske rezultate u području molekularne dijagnostike i istraživanja, a osim pacijentima, svoje usluge nudi i poslovnim partnerima. Uz sofisticiranu opremu, našim poslovnim partnerima su na raspolaganju i jedinstveni laboratorijski prostori s brojnim sigurnosnim postavkama, kao i naše osoblje: biolozi, biotehnolozi i laboranti koji predano i precizno izrađuju više stotina nalaza svaki tjedan. Posebno smo ponosni što možemo našim korisnicima ponuditi ovakvu vrhunsku uslugu, o kojoj više možete pročitati na poveznici: Usluge za partnere.